Stoltenberg, încrezător în privinţa extinderii NATO: „Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că este încrezător că va fi găsit „un teren comun” în ceea ce aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia Turciei.

206 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg, încrezător în privinţa extinderii NATO: „Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun”

Stoltenberg, încrezător în privinţa extinderii NATO

Potrivit BBC, Jens Stoltenberg a fost întrebat duminică de reporteri despre îndoielile Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei la NATO.

Stoltenberg a spus că NATO va respecta deciziile Finlandei şi Suediei, dar că Turcia este, de asemenea, un aliat important.

„Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun”, a spus acesta.

Procesul de extindere a NATO a fost un mare succes de-a lungul anilor, iar Suedia şi Finlanda sunt cei mai apropiaţi aliaţi ai NATO care nu sunt încă membri, a adăugat Stoltenberg.

El a mai spus că NATO ar trebui să fie capabilă să acţioneze rapid dacă cele două naţiuni decid să adere.

Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, a relatat Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici