Stoltenberg: Războiul dintre Rusia şi Ucraina ar putea dura ani

  • Războiul din Ucraina ar putea deveni unul de uzură, întins poate pe ani, crede secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
  • Stoltenberg susţine sprijinirea Ucrainei în ciuda costurilor ridicate
  • Ucraina va trece în curând de la echipamentele sovietice la cele standard NATO
226 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Războiul dintre Rusia şi Ucraina ar putea dura ani

Sursa foto: MediafaxFoto

Războiul dintre Rusia şi Ucraina ar putea dura ani de zile, este de părere secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani. Nu trebuie să renunţăm la sprijinirea Ucrainei. Chiar dacă costurile sunt mari, nu numai pentru sprijinul militar, ci şi din cauza creşterii preţurilor la energie şi la alimente”, a declarat Stoltenberg.

Ucraina urmează să primească sprijin din partea NATO în vederea înlocuirii echipamentelor sovietice cu cele din dotarea standard ale Alianţei. Furnizarea de echipamente de ultimă generaţie trupelor ucrainene va creşte şansa de a elibera regiunea Donbas de sub controlul rusesc.

Ucraina a promis sâmbătă că va învinge Moscova în timp ce se dau lupte crâncene pentru menţinerea controlului în estul ţării.

Trupele ruse au fost învinse în încercarea de a asalta capitala Kiev în martie. Rusia s-a reorientat de atunci asupra regiunii Donbas din partea de est a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici