Stoltenberg: Rusia a suplimentat efectivele la frontiera cu Ucraina şi înarmează insurgenţii

Rusia a suplimentat din nou efectivele militare în apropierea frontierei cu Ucraina, trimiţând noi echipamente militare în regiunile estice ucrainene, afirmă Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

813 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Rusia a suplimentat efectivele la frontiera cu Ucraina şi înarmează insurgenţii

(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există o suplimentare a efectivelor ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, dar şi în estul Ucrainei, unde sunt trimise constant echipamente militare - tancuri, piese de artilerie, sisteme antiaeriene şi sunt antrenaţi insurgenţii", a declarat Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Insurgenţii "au capacitatea de a lansa noi atacuri, cu un interval mic de avertizare, dar evident că nimeni nu le ştie intenţiile", a spus Stoltenberg.

Moscova respinge acuzaţiile Kievului şi Occidentului privind susţinerea militară acordată separatiştilor.

Potrivit lui Stoltenberg, susţinerea oferită de Rusia insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei este o "încălcare flagrantă" a Acordului de la Minsk.

"Însăşi existenţa trupelor ruse de-a lungul frontierei, dar şi în Ucraina reprezintă o încălcare a Acordului de la Minsk, având rol de intimidare şi de a exercita presiuni asupra Ucrainei", a insistat Stoltenberg.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu cel puţin 6.200 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici