Stoltenberg, şeful NATO: Este cea mai gravă agresiune militară din Europa din ultimele decenii

Europa trăieşte unul dintre cele mai grave momente din istoria sa recentă.

4698 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg, şeful NATO: Este cea mai gravă agresiune militară din Europa din ultimele decenii

Stoltenberg, şeful NATO: Este cea mai gravă agresiune militară din Europa din ultimele decenii

„Aceasta este cea mai gravă agresiune militară din ultimele decenii, cu oraşe, şcoli, spitale, clădiri rezidenţiale bombardate, atacuri asupra centralelor nucleare. Zilele care vor urma vor fi probabil mai rele, cu mai multe morţi şi mai multe distrugeri”, a declarat sSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o conferinţă după summitul extraordinar al miniştrilor de externe ai NATO.

Atacul Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina creşte riscul unei „catastrofe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un interviu pentru CNN.

La Harkov, autorităţile ucrainene au numărat 2.000 de morţi, dintre care 100 de copii. Asta în timp ce Putin le cere vesticilor să nu sporească sancţiunile deja decise.

NATO stă pe margine

Între timp, NATO spune că nu se va amesteca în conflict, pentru a nu aplica războiul, Ucraina nefiind membră a alianţei militare.

„Aliaţii sunt de acord că nu trebuie să avem avioane NATO care operează în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO pe teritoriul ucrainean”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul Consiliului NATO.

Consiliul de Securitate al ONU organizează o reuniune de urgenţă privind războiul din Ucraina, informează surse diplomatice preluate de presa occidentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici