Stoltenberg: „Trebuie să ne redobândim eforturile" pentru a menţine cetăţenii NATO în siguranţă în faţa ameninţărilor în creştere

  • Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a luat cuvântul la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a comitetului militar al NATO.
  • El a declarat că alianţa trebuie să "îşi dubleze eforturile" pentru a asigura securitatea celor 1 miliard de oameni din ţările NATO, citând ceea ce a afirmat că este o serie de ameninţări în creştere.
756 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: „Trebuie să ne redobândim eforturile" pentru a menţine cetăţenii NATO în siguranţă în faţa ameninţărilor în creştere

Stoltenberg: „Trebuie să ne redobândim eforturile" pentru a menţine cetăţenii NATO în siguranţă în faţa ameninţărilor în creştere

El le-a spus liderilor militari:
 
Transformarea alianţei noastre în ultimul deceniu a fost de-a dreptul remarcabilă. De când Rusia a anexat ilegal Crimeea şi a intrat în estul Ucrainei în 2014, am crescut gradul de pregătire al forţelor noastre.
 
Am desfăşurat trupe de luptă în estul alianţei pentru prima dată în istoria noastră, iar aliaţii europeni şi Canada au cheltuit 350 de miliarde de dolari în plus pentru apărare.
 
Când preşedintele Putin şi-a lansat invazia completă a Ucrainei în 2022, eram, prin urmare, pregătiţi. În câteva ore, am activat toate planurile noastre de apărare. Am pus 40.000 de soldaţi sub comanda NATO, susţinuţi de o putere aeriană şi maritimă semnificativă, şi ne-am consolidat apărarea înaintată de la Marea Baltică la Marea Neagră. Aceste acţiuni reduc riscul de calcul greşit şi de escaladare dincolo de Ucraina, arătând foarte clar că vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”.
 
Stoltenberg a mai spus că „pe măsură ce ne pregătim pentru un viitor mai periculos, trebuie să ne dublăm eforturile pentru a ne menţine în siguranţă cei un miliard de cetăţeni şi pentru a susţine ordinea internaţională bazată pe reguli”, potrivit The Guardian.
 
„Războiul de mare intensitate a revenit în Europa, concurenţa globală este în creştere, regimurile autoritare ne sfidează valorile, interesele şi securitatea, iar alte ameninţări se înmulţesc - de la terorism la atacuri cibernetice, de la proliferarea nucleară la schimbările climatice. Aşadar, trebuie să ne pregătim pentru această nouă eră a competiţiei strategice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici