Studii privind efectele oxidului nitric în tratarea infecţiilor cauzate de coronavirus

  • CNBC: Studii privind efectele oxidului nitric în tratarea infecţiilor cauzate de coronavirus
  • O serie de studii aflate în curs la Spitalul General Massachusetts au rolul de a afla dacă acest tratament poate ajuta la salvarea persoanelor bolnave, la evitarea intubării pacienţilor şi, posibil, la ferirea de infectare a personalului medical
  • Specialist: "Oxidul nitric facilitează relaxarea musculară. Prin urmare, vasele de sânge de presiune scăzută ale plămânilor sunt relaxate, facilitându-se circulaţia sanguină în zonele în care ajunge oxidul nitric"
695 afișări
Imaginea articolului Studii privind efectele oxidului nitric în tratarea infecţiilor cauzate de coronavirus

Studii privind efectele oxidului nitric în tratarea infecţiilor cauzate de coronavirus

Cercetători medicali din Statele Unite verifică dacă inhalarea oxidului nitric ar putea contribui la tratarea pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus, informează CNBC.

O serie de studii şi teste clinice aflate în curs la Spitalul General Massachusetts au rolul de a afla dacă acest tratament familiar poate ajuta la salvarea persoanelor bolnave, la evitarea intubării pacienţilor şi, posibil, la ferirea de infectare a personalului medical.

La nivel mondial, 3,25 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, înregistrându-se 233.439 decese, potrivit bilanţului furnizat vineri de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Oxidul nitric contribuie la dilatarea vaselor de sânge din plămâni în momentul inhalării. În 1998, expertul farmacolog Louis Ignarro a primit împreună cu alţi savanţi Premiul Nobel pentru stabilirea rolului semnificaiv al oxidului nitric în sistemul cardiovascular. Tratamentul a fost aprobat ulterior de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA pentru o serie de afecţiuni. În anii 1990, oxidul nitric a jucat un rol important în dezvoltarea medicamentului pentru disfuncţii erectile Viagra.

Stuart Harris, medic la Spitalul General Massachusetts, a declarat pentru CNBC că sunt în derulare patru studii pentru a explora dacă oxidul nitric inhalat ar putea fi folosit pentru tratatrea coronavirusului.

"Oxidul nitric facilitează relaxarea musculară. Prin urmare, vasele de sânge de presiune scăzută ale plămânilor sunt relaxate, facilitându-se circulaţia sanguină în zonele în care ajunge oxidul nitric. Astfel, este creat un mecanism care să permită funcţionarea plămânilor", a explicat Stuart Harris.

Datele preliminare sugerează că inhalarea oxidului nitric ar putea avea efect distructiv asupra coronavirusului, a comunicat Spitalul General din Massachusetts. Efectele se datorează similitudinilor genomice între Covid-19 şi cele ale SARS şi MERS. Studii efectuate în timpul epidemiilor din 2004-2005 au demonstrat că oxidul nitric a fost eficient în distrugerea virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici