SUA a lansat atacuri aeriene în Irak şi Siria care au vizat miliţii proiraniene. Este a doua rundă pe care Biden o autorizează de când este preşedinte

  • SUA a lansat atacuri aeriene împotriva miliţiilor susţinute de Iran în Irak şi Siria, a anunţat Pentagonul, citat de BBC.
  • Aceasta este a doua rundă de atacuri aeriene pe care Joe Biden a autorizat-o împotriva miliţiilor susţinute de Iran de la preluarea mandatului.
  • Agenţia siriană Sana a raportat că un copil a murit şi cel puţin alte trei persoane au fost rănite
568 afișări
Imaginea articolului SUA a lansat atacuri aeriene în Irak şi Siria care au vizat miliţii proiraniene. Este a doua rundă pe care Biden o autorizează de când este preşedinte

SUA a lansat atacuri aeriene în Irak şi Siria care au vizat miliţii proiraniene. Este a doua rundă pe care Biden o autorizează de când este preşedinte

SUA a lansat atacuri aeriene împotriva miliţiilor susţinute de Iran în Irak şi Siria, a anunţat Pentagonul, citat de BBC.

Au fost lovite „instalaţii operaţionale şi de depozitare a armelor”, ca răspuns la atacurile cu drone ale miliţiei asupra forţelor americane, se arată într-un comunicat.

"Preşedintele Biden a spus clar că va acţiona pentru a proteja personalul SUA", a spus Pentagonul.

Aceasta este a doua rundă de atacuri aeriene pe care Joe Biden a autorizat-o împotriva miliţiilor susţinute de Iran de la preluarea mandatului.

Forţele SUA cu sediul în Irak au fost lovite de mai multe ori în ultimele luni de atacuri cu drone. Iranul a negat orice implicare.

Aproximativ 2.500 de soldaţi americani au sediul în ţară, ca parte a unei coaliţii internaţionale care luptă împotriva grupului Stat Islamic.

Potrivit Pentagonului, atacurile aeriene au atins două ţinte în Siria şi una în Irak.

SUA vorbesc de autoapărare în declaraţie, de „acţiuni necesare, adecvate şi deliberate menite să limiteze riscul escaladării - dar şi să transmită un mesaj de descurajare clar şi lipsit de ambiguitate”.

Pentagonul nu a spus dacă cineva a fost ucis sau rănit în urma atacurilor. Dar, potrivit agenţiei de ştiri AFP, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de monitorizare din Marea Britanie, a declarat că cinci luptători ai miliţiilor au fost ucişi şi încă câţiva răniţi în Siria „într-un atac al avioanelor de război americane”.

Agenţia siriană Sana a raportat că un copil a murit şi cel puţin alte trei persoane au fost rănite, a anunţat AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici