SUA afirmă că Rusia şi Coreea de Nord negociază acorduri de armament pe fondul războiului din Ucraina

Statele Unite au noi informaţii potrivit cărora Rusia şi Coreea de Nord negociază acorduri de armament în cadrul cărora regimul izolat al lui Kim ar furniza armatei preşedintelui Vladimir Putin muniţii şi alte tipuri de sprijin pentru războiul din Ucraina, a declarat Casa Albă.

455 afișări
Imaginea articolului SUA afirmă că Rusia şi Coreea de Nord negociază acorduri de armament pe fondul războiului din Ucraina

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Putin şi  Kim Jong Un au făcut schimb de scrisori pentru a spori cooperarea, iar oficiali ruşi au vizitat Phenianul pentru discuţii despre posibile tranzacţii cu arme, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, potrivit Bloomberg.

"Avem noi informaţii pe care suntem în măsură să le împărtăşim astăzi, potrivit cărora negocierile privind arme între Rusia şi RPDC avansează în mod activ", a declarat Kirby, referindu-se la Coreea de Nord după numele său oficial, Republica Populară Democrată Coreeană. "În cadrul acestor potenţiale înţelegeri, Rusia ar urma să primească de la RPDC cantităţi semnificative şi mai multe tipuri de muniţii pe care armata rusă intenţionează să le folosească în Ucraina."

Dezvăluirea administraţiei SUA vine la aproximativ o lună după ce Kim s-a întâlnit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la Phenian şi i-a oferit un tur al unei expoziţii de arme unde erau expuse rachete balistice cu capacitate nucleară şi drone. Administraţia Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia şi grupul de mercenari Wagner că au primit muniţii nord-coreene.

"Îndemnăm RPDC să înceteze negocierile privind armele cu Rusia prin angajamentele publice pe care Phenianul le-a luat de a nu furniza sau vinde producţia de arme", a declarat Kirby.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici