SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de războiul din Ucraina

Administraţia Joseph Biden a avertizat, miercuri, că eforturile Chinei de a se "integra" în economia mondială riscă să fie afectate de poziţia Beijingului faţă de invazia militară rusă în Ucraina.

4324 afișări
Imaginea articolului SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de războiul din Ucraina

SUA ameninţă China cu acţiuni la nivel economic, din cauza atitudinii faţă de războiul din Ucraina

"Atitudinea lumii faţă de China şi voinţa acestei ţări de a avea o integrare economică mai intensă ar putea fi într-adevăr afectate de reacţia Chinei la apelul nostru de a adopta o acţiune determinată contra Rusiei", a declarat miercuri Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, citată de cotidianul Le Figaro. Janet Yellen a făcut aceste declaraţii într-un discurs rostit la Institutul Atlantic Council.

China, care are relaţii bune cu Rusia, a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina, dar a pledat în mai multe rânduri pentru respectarea suveranităţii naţiunilor şi a cerut Moscovei să găsească o soluţie diplomatică. Înaintea izbucnirii războiului din Ucraina, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a semnalat că susţine solicitările Rusiei de a primi garanţii de securitate din partea Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
china,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici