SUA ameninţă cu sancţiuni entităţile care colaborează cu Iranul în fabricarea de drone militare

Administraţia de la Washington a avertizat, luni seară, că va sancţiona statele sau companiile care colaborează cu producătorii de drone militare din Iran, pe fondul acuzaţiilor Ucrainei privind bombardamente efectuate de Rusia cu aparate de zbor iraniene.

1120 afișări
Imaginea articolului SUA ameninţă cu sancţiuni entităţile care colaborează cu Iranul în fabricarea de drone militare

"Orice persoană care colaborează cu Iranul pentru dezvoltarea de drone sau rachete balistice sau care este implicată în transferul de armament din Iran spre Rusia trebuie să fie vigilentă. Statele Unite nu vor ezita să recurgă la sancţiuni sau să aplice măsuri împotriva celor responsabili de astfel de acţiuni", a avertizat Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, potrivit cotidianului Le Monde.

Tema livrărilor de drone iraniene a fost abordată şi de miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene, reuniţi luni în Luxemburg. "Unii miniştri au cerut aprofundarea rapoartelor privind dronele iraniene utilizate de Rusia. Ar putea fi o încălcare gravă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, iar Iranul ar putea fi expus sancţiunilor", a declarat Catherine Colonna, ministrul francez de Externe.

"Dacă vor fi întrunite condiţiile, nu cred că vom întâmpina dificultăţi în adoptarea unor astfel de măsuri", a afirmat, la rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici