SUA anunţă anihilarea Gameover Zeus, o reţea puternică de hackeri

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că a fost anihilată o importantă reţea de piraterie pe Internet care a furat câteva milioane de dolari unor firme şi consumatori prin virusarea unor calculatoare din aproximativ zece ţări.

697 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă anihilarea Gameover Zeus, o reţea puternică de hackeri

SUA anunţă anihilarea Gameover Zeus, o reţea puternică de hackeri (Imagine: Shutterstock)

"Gameover Zeus este reţeaua cea mai sofisticată pe care FBI şi aliaţii noştri au încercat vreodată să o anihileze", a declarat luni Robert Anderson, un oficial de rang înalt din cadru poliţiei federale, într-o conferinţă de presă la Washington

"Virusul "Gameover Zeus", care a apărut în septembrie 2011, avea ca obiectiv principal furtul informaţiilor bancare şi altor date confidenţiale de pe unităţile de hard infectate. Potrivit anchetatorilor din cadrul FBI, el ar fi produs pierderi în valoare de peste 100 de milioane de dolari, după infectarea a 500.000 până la un milion de calculatoare în înteaga lume, dintre care un sfert se află în Statele Unite.

Administratorul reţelei, rusul Evgheni Mihailovici Bogaşev, în vârstă de 30 de ani, a fost inculpat de către un mare juriu la Pittsburgh, în Pennsylvania (est), pentru piraterie informatică, fraudă financiară şi bancară şi spălare de bani.

Tot în acest caz, Bogaşev, identificat sub pseudonimele "slavik" sau "pollingsoon", este acuzat că a orchestrat această vastă escrocherie informatică, potrivit unei plângeri depuse în statul Nebraska (centru).

"Bogaşev şi membrii reţelei sale au inventat şi comis un tip de infracţiuni ca în filme science-fiction", a declarat Leslie Caldwell, adjuncta procurorului general.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici