SUA ar fi aprobat lovituri împotriva unor ţinte iraniene în Irak şi Siria

Planurile pentru lovituri americane asupra personalului şi instalaţiilor iraniene din Irak şi Siria ar fi fost aprobate după atacul cu drone din Iordania, potrivit CBS News.

379 afișări
Imaginea articolului SUA ar fi aprobat lovituri împotriva unor ţinte iraniene în Irak şi Siria

SUA ar fi aprobat lovituri împotriva unor ţinte iraniene în Irak şi Siria

Oficiali americani au confirmat pentru CBS News că au fost aprobate planurile pentru o serie de lovituri care se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile împotriva unor ţinte - inclusiv personal şi instalaţii iraniene - în interiorul Irakului şi Siriei.

Loviturile vor veni ca răspuns la atacurile cu drone şi rachete care au vizat forţele americane din regiune, inclusiv atacul cu dronă de duminică, atunci când a ucis trei membri ai serviciilor americane la baza Tower 22 din interiorul Iordaniei, în apropiere de graniţa siriană.

Joi, la Pentagon, secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat reporterilor că SUA nu vor tolera atacuri împotriva trupelor americane.

„Acesta este un moment periculos în Orientul Mijlociu”, a declarat Austin, menţionând că în regiune au loc, de asemenea, războiul în curs al Israelului împotriva Hamas în Fâşia Gaza şi atacurile rebelilor houthi din Yemen asupra navelor comerciale din Marea Roşie.

„Vom continua să lucrăm pentru a evita un conflict mai amplu în regiune, dar vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra Statele Unite, interesele noastre şi poporul nostru, şi vom răspunde când vom alege, unde vom alege şi cum vom alege”.

Vremea va fi un factor important în ceea ce priveşte momentul loviturilor, au declarat oficialii americani pentru CBS News, deoarece SUA are capacitatea de a efectua lovituri pe vreme rea, dar preferă să aibă o vizibilitate mai bună a ţintelor selectate ca o măsură de protecţie împotriva lovirii involuntare a civililor care s-ar putea rătăci în zonă în ultimul moment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
irak,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici