SUA ar putea impune sanţiuni şi asupra industriei de petrol şi gaze naturale din Rusia. Casa Albă: "Ne gândim la asta"

Statele Unite sunt "foarte deschise" la impunerea de sancţiuni asupra industriei de petrol şi gaze naturale din Rusia, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, adăugând că evaluează impactul posibil asupra pieţelor globale şi a preţurilor energiei din SUA.

990 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea impune sanţiuni şi asupra industriei de petrol şi gaze naturale din Rusia. Casa Albă: "Ne gândim la asta"

SUA ar putea impune sanţiuni şi asupra industriei de petrol şi gaze naturale din Rusia. Casa Albă: "Ne gândim la asta, dar trebuie să cântărim care va fi impactul"

Întrebată dacă Washingtonul şi aliaţii săi occidentali vor aplica sancţiuni asupra vastului sector energetic al Moscovei, Psaki a declarat într-un interviu pentru MSNBC: "Suntem foarte deschişi".

"Ne gândim la asta. Este pe masă, dar trebuie să cântărim care va fi impactul", a adăugat ea.

Deşi Statele Unite şi UE nu au vizat încă vânzările de petrol rusesc ca parte a sancţiunilor economice de amploare impuse Rusiei din cauza invaziei din Ucraina, comercianţii americani au acţionat deja pentru a pune în aşteptare aceste importuri, perturbând pieţele energetice, relatează Reuters.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a declarat că ar putea bloca petrolul rusesc dacă Moscova îşi continuă agresiunea împotriva Kievului. Cu toate acestea, Psaki a declarat miercuri că Casa Albă analizează modul în care acest lucru ar putea zdruncina pieţele.

Preţul petrolului a atins maximele ultimilor opt ani la aproape o săptămână de la invadarea Ucrainei de către Moscova, atingând un vârf de 113,02 dolari pe baril miercuri, înainte de scădea uşor la 111,53 dolari. 

Marţi, Statele Unite şi aliaţii lor au convenit să elibereze 60 de milioane de barili din rezervele de petrol pentru a contribui la compensarea întreruperilor în aprovizionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici