SUA: Atacul rusesc intră în "al doilea val" / Amploarea atacului aupra Kievului va creşte

Până în prezent, forţele ucrainene au reuşit să respingă atacurile armatei ruse care este poziţionată la mai puţin de 30 de kilometri la nord de capitala Kiev - dar, deşi au sfidat previziunile serviciilor secrete americane potrivit cărora oraşul ar cădea la câteva zile de la asaltul rusesc la scară largă, oficialii americani avertizează că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea creşte intensitatea atacului.

4483 afișări
Imaginea articolului SUA: Atacul rusesc intră în "al doilea val" / Amploarea atacului aupra Kievului va creşte

SUA: Atacul rusesc intră în "al doilea val" / Amploarea atacului aupra Kievului va creşte

O rezistenţă ucraineană puternică şi propriile greşeli logistice ale Moscovei au împotmolit avansul Rusiei, spun oficialii americani şi occidentali. De asemenea, SUA a continuat să împărtăşească cu ucrainenii informaţii, inclusiv despre mişcările militare ruseşti, în încercarea de a ajuta Ucraina pe câmpul de luptă.

Dar oficialii din serviciile de informaţii şi din domeniul apărării care urmăresc îndeaproape campania rusă spun că Putin încă mai are în rezervă o serie de mişcări care ar putea devasta rezistenţa ucraineană.

"Dintr-un punct de vedere pur militar/tactic, Rusia are forţa umană şi puterea de foc pentru a cuceri Kievul. Fără îndoială", a declarat o sursă americană familiarizată cu informaţiile pentru CNN.

Atacul rusesc ar putea intra într-un potenţial "al doilea val". Un val cu o campanie de bombardamente mult mai dură, inclusiv cu lovituri aeriene, rachete cu rază lungă de acţiune şi artilerie.

"Au fost încetiniţi şi sunt frustraţi de lipsa lor de progres în ceea ce priveşte Kievul, iar unul dintre lucrurile care ar putea rezulta este o reevaluare a tacticilor lor şi potenţialul ca ei să fie mai agresivi, atât în ceea ce priveşte mărimea, cât şi în ceea ce priveşte amploarea ţintelor lor din Kiev", a declarat luni un oficial american de rang înalt din domeniul apărării.

Oficiali ai administraţiei Biden au avertizat luni Congresul că un "al doilea val" de trupe ruseşti va consolida probabil poziţiile Rusiei în Ucraina şi, prin numărul lor, vor putea învinge rezistenţa ucraineană, potrivit CNN.

Oficialii au mai spus că Rusia va asedia probabil Kievul şi au prezis scene urâte de război urban, a declarat una dintre persoanele familiarizate cu acest subiect.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici