SUA au mobilizat elicoptere în Irak, în lupta contra grupării Statul Islamic

Armata americană a utilizat pentru prima dată elicoptere în lupta împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI) în Irak, au anunţat luni oficiali americani, fapt ce marchează o escaladare în gestionarea conflictului din regiune şi îi expune pe militari unui pericol mai mare.

1150 afișări
Imaginea articolului SUA au mobilizat elicoptere în Irak, în lupta contra grupării Statul Islamic

SUA au mobilizat elicoptere în Irak, în lupta contra grupării Statul Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandamentul american însărcinat cu Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENTCOM), care gestionează atacurile aeriene contra SI în Irak şi Siria, a explicat că anumite elicoptere au participat duminică şi luni la operaţiuni în Irak.

Elicopterul "dispune de capacităţile cerute de Guvernul irakian", a subliniat maiorul Curtis Kellogg.

Elicopterele de atac zboară la o altitudine joasă şi mai încet decât avioanele de vânătoare sau bombardierele şi, drept consecinţă, sunt mai vulnerabile la atacurile inamicului, crescând riscul pierderilor umane.

"Aceasta este o evoluţie naturală", în contextul în care elicopterele de tip Apache utilizate oferă mai multă flexibilitate decât aparatele de zbor "rapide", a declarat un oficial militar american sub protecţia anonimatului.

CENTCOM nu a precizat locurile din Irak în care au intervenit elicopterele americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici