SUA au trimis accidental Taiwanului patru detonatoare de rachetă

Statele Unite au trimis accidental Taiwanului mai multe componente de rachetă, în locul unor baterii de elicoptere, însă ulterior le-au recuperat, a anunţat marţi Pentagonul.

14 afișări
Imaginea articolului SUA au trimis accidental Taiwanului patru detonatoare de rachetă

Secretarul american al forţelor aeriene, Michael Wynne (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul american al forţelor aeriene, Michael Wynne, a precizat, într-o conferinţă de presă, că aceste componente sunt patru detonatoare trimise în 2005 de la o bază aeriană militară din Wyoming (vest).

"Nu este vorba de o componentă nucleară", a subliniat el.

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a ordonat o anchetă în acest caz, a anunţat Pentagonul.

"Suntem foarte îngrijoraţi" de acest caz, a adăugat el.

Cele patru componente au fost trimise de la o bază militară americană la o alta, în 2005, şi livrate ulterior Taiwanului, în 2006, în locul unor baterii de elicoptere comandate.

Taiwanul a informat despre eroarea de livrare săptămâna trecută, după ce a descoperit componentele în stocurile sale.

Preşedintele american George W. Bush a fost informat în legătură cu acest incident, iar secretarul american al Apărării, Robert Gates, a ordonat o anchetă în acest caz, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului, Ryan Henry.

Şi Guvernul chinez a fost informat cu privire la incident, a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici