SUA avertizează Rusia că vor lua măsuri militare dacă va exista un nou atac chimic în Siria -surse

Statele Unite au avertizat Rusia că sunt pregătite să ia măsuri militare împotriva Siriei dacă preşedintele Bashar al-Assad va utliza arme chimice pentru a recăpăta ultima regiune aflată sub controlul rebelilor, au informat patru surse citate de site-ul agenţiei Bloomberg.

2034 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează Rusia că vor lua măsuri militare dacă va exista un nou atac chimic în Siria -surse

SUA avertizează Rusia că vor lua măsuri militare dacă va exista un nou atac chimic în Siria -surse

Oficialii americani susţin că au informaţii conform cărora Bashar al-Assad ar planifica un atac chimic în provincia Idlib.

Joi, consilierul american pentru Securitate Naţională, John Bolton, ia transmis omologului său Nikolai Patruşev că Statele Unite sunt pregătite să răspundă cu o forţă militară şi mai mare decât cea utilizată asupra regimului Assad în trecut, au mai informat sursele, care au vorbit în condiţii de anonimitate.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat anterior că va predepsi orice utilizare a armelor chimice în Siria.

Administraţia Donald Trump a atribuit regimului Bashar al-Assad atacul chimic comis pe 7 aprilie la periferia Damascului. Ca ripostă, Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat bombardamente asupra unor baze militare din Siria. În schimb, Rusia susţine că atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizaţia umanitară insurgentă Căştile Albe, fiind o înscenare menită să atragă o ripostă militară împotriva Administraţiei Bashar al-Assad. Armata rusă susţine a descoperit un laborator insurgent pentru producerea de armament chimic la periferia Damascului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici