SUA comandă alte 2,5 milioane de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

SUA adaugă 2,5 milioane de doze de vaccin Bavarian Nordic împotriva variolei maimuţei şi se aşteaptă la creşterea cazurilor în următoarele săptămâni.

96 afișări
Imaginea articolului SUA comandă alte 2,5 milioane de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

SUA comandă alte 2,5 milioane de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

Guvernul american a comandat încă 2,5 milioane de doze de vaccin Bavarian Nordic împotriva variolei maimuţelor. Până acum, a identificate 1.470 de cazuri de variola maimuţei, care poate provoca simptome asemănătoare gripei şi leziuni ale pielii, majoritatea în rândul bărbaţilor care fac sex cu bărbaţi.

Cei din sănătate anticipează o creştere a numărului de cazuri în următoarele săptămâni, în parte datorită creşterii numărului de raportări ale bolii şi a mai multor teste, a declarat directorul Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor, Rochelle Walensky, potrivit Reuters.

Niciun caz de variola maimuţei nu a fost raportat în rândul adolescenţilor.

Statele Unite au distribuit aproximativ 156.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţelor în întreaga ţară, inclusiv peste 100.000 de doze în ultima săptămână.

Directorul CDC a avertizat, însă, că cererea de vaccinuri este mai mare decât oferta disponibilă.

Statele Unite comandaseră 500.000 de doze de vaccin de la Bavarian Nordic în iunie, urmate de alte 2,5 milioane la începutul acestei luni.

În plus, ţara colaborează cu Bavarian pentru a prelua livrarea altor 786.000 de doze de vaccin care se află în prezent într-o unitate din Danemarca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici