SUA confirmă al optulea caz de coronavirus. Anunţul făcut de Pentagon

Autorităţile americane din domeniul sănătăţii au confirmat al optulea caz de coronavirus cu răspândire rapidă în Statele Unite, iar Pentagonul a spus că va asigura locuinţe pentru persoanele sosite din străinătate care ar putea avea nevoie de carantină, potrivit Reuters.

1333 afișări
Imaginea articolului SUA confirmă al optulea caz de coronavirus. Anunţul făcut de Pentagon

SUA confirmă al optulea caz de coronavirus. Anunţul făcut de Pentagon

Cel mai recent pacient american, care se află în Massachusetts, s-a întors recent din provincia Hubei, din zona centrală a Chinei, epicentrul focarului, a declarat o purtătoare de cuvânt a Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) într-o declaraţie transmisă prin e-mail. Persoana nu a fost identificată şi nu au fost furnizate alte detalii.

Coronavirusul sub formă de gripă, despre care se crede că îşi are originea într-o piaţă care a comercializat ilegal carne provenită de la animale sălbatice în capitala provinciei Hubei, Wuhan, a provocat până acum 304 decese în China, a anunţat duminică CCTV. Cazuri confirmate de virus au fost raportate în alte 27 de ţări, potrivit CDC.

Toţi pacienţii, cu excepţia unuia dintre ei au contractat boala în timp ce călătoreau în zona Wuhan. În această săptămână, oficialii americani au raportat prima transmitere a bolii de la om la Statele Unite, în Illinois.

Îngrijorările legate de virus au determinat administraţia Trump să declare o urgenţă de sănătate publică şi să interzică intrarea în Statele Unite atuturor cetăţenilor străini care au vizitat recent China.

În plus, cetăţenii americani care au călătorit în ultimele două săptămâni la Hubei vor fi supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile, ce ar reprezenta perioada de incubaţie a virusului, au completat oficialii.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
coronavirus,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici