SUA, dispuse să negocieze un schimb de prizonieri cu talibanii

Statele Unite sunt pregătite să discute cu talibanii afgani despre un schimb de prizonieri, fiind vorba în principal despre un militar american capturat în 2009 care ar urma să fie eliberat în schimbul unor islamişti închişi la Guantanamo.

127 afișări
Imaginea articolului SUA, dispuse să negocieze un schimb de prizonieri cu talibanii

SUA, dispuse să negocieze un schimb de prizonieri cu talibanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Stat a precizat că întrevederile între emisarii americani şi talibani vor avea loc zilele următoare la Doha, unde insurgenţii au deschis un birou de reprezentare.

Reluarea contactelor se înscrie în procesul de reconciliere din Afganistan şi în contextul retragerii trupelor combatante ale NATO până la sfârşitul anului 2014.

Washingtonul are şi interesul eliberării militarului american Bowe Bergdahl, capturat pe 30 iunie 2009. În schimbul acestuia, talibanii cer eliberarea a aproximativ 15 insurgenţi deţinuţi la Guantanamo.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a subliniat că "eliberarea sergentului Bergdahl este o prioritate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici