SUA doboară o dronă de atac în Irak

Forţele americane au doborât vineri o dronă de atac în apropierea unei baze unde sunt desfăşurate trupe ale ţării în vestul Irakului, a declarat un oficial american din domeniul apărării, citat de AFP.

799 afișări
Imaginea articolului SUA doboară o dronă de atac în Irak

SUA doboară o dronă de atac în Irak

Tentativa de atac cu dronă a avut loc după ce Statele Unite au lovit două facilităţi militare din estul Siriei folosite de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran (IRGC) şi de grupuri afiliate, despre care Washingtonul spune că se află în spatele unei creşteri a numărului de atacuri care vizează forţele americane din regiune.

"Forţele americane au <abordat> o dronă de atac unidirecţională la câţiva kilometri de baza aeriană Al-Assad, în Irak, şi au reuşit să o doboare fără alte incidente", a declarat pentru AFP oficialul american din domeniul apărării.

Un grup care se autointitulează Rezistenţa Islamică din Irak - care a revendicat multe dintre atacurile recente asupra forţelor americane şi aliate din Irak şi Siria - a declarat că a efectuat un atac cu dronă care a vizat baza.

Oficialul american spunea, joi, a avut loc un "atac cu mai multe rachete" în Siria împotriva forţelor americane şi a altor forţe din coaliţia internaţională împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

"Nu au existat victime sau pagube la nivelul infrastructurii", a precizat oficialul.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat joi seară atacurile americane asupra celor două instalaţii din Siria legate de Iran, afirmând că acestea au fost "un răspuns la o serie de atacuri în curs de desfăşurare şi în mare parte nereuşite împotriva personalului american din Irak şi Siria de către grupări de miliţie susţinute de Iran".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici