SUA: Doi morţi în urma prăbuşirii unui avion de vânătoare (Galerie Foto)

Un avion de vânătoare de tip FA-18 s-a prăbuşit luni într-un cartier de locuinţe din San Diego, în statul american California, provocând moartea a cel puţin două persoane.

11 afișări
Imaginea articolului SUA: Doi morţi în urma prăbuşirii unui avion de vânătoare (Galerie Foto)

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit într-un cartier de locuinţe din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pilotul avionului de vânătoare prăbuşit a fost transportat la spital, a relatat un post local de televiziune, iar un locuitor a povestit că acesta se putea mişca singur, după ce s-a catapultat, transmite CNN.

Pilotul s-a catapultat înainte ca avionul, de tip F/A-18 (F-18 Hornet), să se prăbuşească, la 3,2 kilometri de baza aeriană, cu puţin înaintea orei locale 11.55 (21.55, ora României), a precizat purtătorul de cuvânt Ian Gregor. Conform FAA, pilotul era în contact cu controlorii militari ai traficului aerian înainte de prăbuşire.

Postul KGTV a relatat că pilotul a fost transportat la un spital local. Un locuitor a povestit că pilotul se putea mişca singur.

Autorităţile au creat un perimetru de securitate în zonă. Mai mulţi locuitori au povestit că au fost informaţi de poliţie să nu se apropie, întrucât substanţe chimice sunt prezente în aer.

Potrivit unor oficiali din Corpul Puşcaşilor Marini, citaţi de Los Angeles Times în ediţia electronică, pilotul făcea parte dintr-un escadron de instrucţie şi încerca să îndrepte avionul spre un canion nelocuit, pentru a nu se prăbuşi peste case sau pe autostrada 805, aflată în apropiere.

Galerie Foto

Doi morţi, în accidentul aviatic din San Diego

Două persoane au murit în urma prăbuşirii avionului militar într-un cartier rezidenţial din San Diego, au declarat oficiali citaţi de Los Angeles Times, în ediţia electronică.

Comandantul poliţiei din San Diego, William Landsdowne, a declarat că o defecţiune a motorului l-a determinat pe pilot să se catapulteze. Acesta decolase de pe portavionul Abraham Lincoln.

Oficiali citaţi de Los Angeles Times au declarat că două persoane au murit în urma prăbuşirii accidentului, după ce purtătorul de cuvânt al FAA şi poliţia au anunţat că nu deţin informaţii despre eventuale victime.

Poliţia şi pompierii au afirmat că cel puţin o casă a fost distrusă şi alta avariată.

O bătrână şi doi copii, care locuiau în casa peste care s-a prăbuşit avionul, au fost daţi dispăruţi, au declarat oficialii.

Un purtător de cuvânt al Corpului Puşcaşilor Marini, Jay Delarosa, a confirmat că avionul cu două locuri de tip F/A-18 Hornet făcea parte dintr-un escadron de instrucţie, relatează San Diego Union Tribune în ediţia electronică.

El a precizat însă că doi piloţi s-ar fi aflat la bordul avionului şi amândoi s-au catapultat şi au fost recuperaţi de oficialii militari.

Accidentul a provocat blocaje importante în traficul din zonă, îngreunând accesul poliţiei şi pompierilor în cartier, potrivit martorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici