SUA, Franţa, Marea Britanie şi Germania cer securizarea instalaţiilor nucleare din Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, premierul în funcţie al Marii Britanii, Boris Johnson, şi cancelarul german, Olaf Scholz, au evidenţiat, duminică, importanţa securizării centralelor nucleare din Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia.

3746 afișări
Imaginea articolului SUA, Franţa, Marea Britanie şi Germania cer securizarea instalaţiilor nucleare din Ucraina

Hepta

"Într-o conversaţie comună, premierul Boris Johnson, preşedintele Biden, preşedintele Macron şi cancelarul Scholz au evidenţiat angajamentul constant de a susţine Ucraina în contextul invaziei Rusiei", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de agenţia Reuters.

"Au evidenţiat importanţa garantării siguranţei şi securităţii instalaţiilor nucleare şi au salutat discuţiile recente în sensul facilitării trimiterii unei delegaţii a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică la Centrala Zaporojie", a precizat reprezentantul Downing Street.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat vineri, prin telefon, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, cei doi convenind asupra necesităţii trimiterii imediate a unei echipe internaţionale de verificare la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă.

Naţiunile Unite au semnalat intenţia de a interveni pentru a facilita accesul experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri produse în apropierea complexului atomic. Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a declarat joi că directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a exprimat disponibilitatea de a se deplasa în fruntea unei delegaţii la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie.

Emmanuel Macron urmează să discute din nou cu Vladimir Putin despre stabilirea în mod concret a vizitei echipei Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, a anunţat Palatul Élysée.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici