SUA: Gabrielle Giffords, împuşcată în cap în ianuarie, a participat la vot în Camera Reprezentanţilor - VIDEO

Congresmenul american Gabrielle Giffords, împuşcată în cap în ianuarie şi rănită grav, a participat luni la votul crucial privind ridicarea plafonului de îndatorare din Camera Reprezentanţilor, unde a fost omagiată de colegii săi.

445 afișări
Imaginea articolului SUA: Gabrielle Giffords, împuşcată în cap în ianuarie, a participat la vot în Camera Reprezentanţilor - VIDEO

Gabrielle Giffords (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Camerei Reprezentanţilor s-au ridicat în picioare, în timpul votului, pentru a aplauda în momentul în care aceasta intra în sală. Unii dintre colegii săi au îmbrăţişat-o, iar ea le-a mulţumit tuturor.

Giffords, mai slabă decât înainte şi cu părul foarte scurt, părea într-o formă fizică bună şi era capabilă să se deplaseze cu un minim de ajutor.

Biroul său anunţase pe Twitter că această democrată de centru va vota, într-un mesaj trimis după începutul consultării. "Gabrielle s-a întors la Washington pentru a susţine o lege bipartită, cu scopul de a împiedica o criză economică", se arată în mesaj.

Nancy Pelosi, liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, a salutat-o pe colega sa, care "personifică curajul".

Gabrielle Giffords, în vârstă de 40 de ani, a fost rănită prin împuşcare în cursul unei reuniuni politice la 8 ianuarie, la Tucson, în Arizona (sud-vest), de un atacator care a ucis şase persoane, între care un judecător federal şi o fetiţă de nouă ani.

Ea este soţia astronautului Mark Kelly, care a comandat ultima misiune a navetei Endeavour.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici