NEWS ALERT   SUA iau în considerare livrarea unor sisteme de atac cu raza de peste 150 km în Ucraina

Pentagonul ia în considerare o propunere a companiei Boeing privind furnizarea către Ucraina de bombe de precizie ieftine, de mici dimensiuni, montate pe rachete deja disponibile, scrie Sky News.

2630 afișări
Imaginea articolului SUA iau în considerare livrarea unor sisteme de atac cu raza de peste 150 km în Ucraina

U.S. Air Force (Sursa Foto)

Acest lucru va permite Kievului să lovească mult în spatele liniilor ruse, în timp ce Occidentul se străduieşte să satisfacă cererea pentru mai multe arme.

Ucraina are nevoie disperată de arme mai sofisticate, în condiţiile în care războiul se prelungeşte, iar stocurile militare ale SUA şi ale aliaţilor se reduc.

Sistemul propus de Boeing, Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), este unul dintre cele aproximativ o jumătate de duzină de planuri de priducere de noi tipuri de muniţie pentru Ucraina şi aliaţii americani din Europa de Est, potrivit unor surse din industrie.

GLSDB ar putea fi livrată încă din primăvara anului 2023, potrivit unui document analizat de agenţia de presă Reuters şi de trei persoane familiarizate cu planul. Sistemul combină bomba cu diametru mic GBU-39 (SDB) cu motorul de rachetă M26, ambele găsindu-se deja în stocurile americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici