SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia să „plece imediat”

  • SUA a ridicat nivelul de alertă la 4 şi îi îndeamnă pe cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia să „plece imediat”.
  • Departamentul de Stat a avertizat şi că unele carduri de credit sau de debit ar putea fi refuzate.
1443 afișări
Imaginea articolului SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia să „plece imediat”

Departamentul de Stat al SUA a avertizat că „unele carduri de credit şi de debit pot fi refuzate” la achiziţionarea de zboruri din cauza sancţiunilor, că banii lichizi sunt puţini şi că străinii se pot confrunta cu „potenţiale hărţuiri”.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ambasadei SUA în Rusia, SUA îi îndeamnă pe americani să nu călătorească în Rusia din cauza atacului „neprovocat şi nejustificat al forţelor militare ruse din Ucraina,, a riscului de hărţuire a cetăţenilor americani de către agenţii de securitate ai guvernului rus, a capacităţii limitate a ambasadei de a asista cetăţenii americani din Rusia, a COVID-19 şi a restricţiilor de intrare aferente, a terorismului, a zborurilor limitate spre şi dinspre Rusia şi a aplicării arbitrare a legislaţiei locale”.

De asemenea, cetăţenii americani ar trebui „să părăsească imediat” Rusia.

„Cetăţenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat. Sunt încă disponibile opţiuni limitate de zboruri comerciale. Rutele terestre cu maşina şi autobuzul sunt, de asemenea, încă deschise. Dacă doriţi să plecaţi din Rusia, trebuie să vă faceţi singuri aranjamentele necesare cât mai curând posibil. Dacă intenţionaţi să rămâneţi în Rusia, înţelegeţi că Ambasada SUA are limitări severe în ceea ce priveşte capacitatea sa de a ajuta cetăţenii americani, iar condiţiile, inclusiv opţiunile de transport, se pot schimba brusc. Cetăţenii americani care sunt în măsură să părăsească Rusia pentru o altă ţară şi care au nevoie de asistenţă de urgenţă la sosire, pot contacta o ambasadă sau un consulat al SUA din ţara respectivă. Cetăţenii americani trebuie să reţină că unele carduri de credit şi de debit pot fi refuzate ca urmare a sancţiunilor impuse băncilor ruseşti. De asemenea, există unele rapoarte privind lipsa de numerar în Rusia. Cetăţenii americani ar trebui să îşi facă un plan alternativ pentru accesul la bani şi finanţe dacă rămân în Rusia”, se arată în comunicat.

Din cauza continuării invaziei Rusiei în Ucraina, un număr tot mai mare de companii aeriene anulează zborurile spre şi dinspre Rusia, iar numeroase ţări şi-au închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti.

În plus, spaţiul aerian din jurul sudului Rusiei este restricţionat, iar o serie de aeroporturi din zonă au fost închise.

În acesre condiţii, cetăţenii americani care se află sau intenţionează să călătorească în districtele din Federaţia Rusă care se învecinează imediat cu Ucraina trebuie să fie conştienţi de faptul că situaţia de-a lungul frontierei este periculoasă şi imprevizibilă.

Totodată, având în vedere conflictul armat în curs de desfăşurare, cetăţenilor americani li se recomandă să nu călătorească pe cale terestră din Rusia în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici