SUA, Japonia şi Filipine se întâlnesc pentru a consolida legăturile privind securitatea

  • Preşedintele american Joe Biden îi primeşte săptămâna aceasta pe liderii Japoniei şi Filipinelor pentru a impulsiona legăturile economice şi de apărare.
  • Cele 3 ţări încearcă să contracareze puterea crescândă a Chinei şi să gestioneze riscuri privind Coreea de Nord şi războaiele din Ucraina şi Gaza.
108 afișări
Imaginea articolului SUA, Japonia şi Filipine se întâlnesc pentru a consolida legăturile privind securitatea

Întâlnirea membrilor G7 din mai 2023, la care au participat, printre alţii, Joe Biden şi Fumio Kishida, premierul Japoniei

Întâlnirea lui Biden cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida, care va avea loc miercuri, va aduce o îmbunătăţire a legăturilor în domeniul apărării cu Japonia, aliatul de bază al Washingtonului în regiunea Indo-Pacific şi un partener global din ce în ce mai important, notează Reuters.

Kishida va fi întâmpinat în SUA cu fast, cu steaguri japoneze care împodobesc deja stâlpii de iluminat din Washington şi cu un dineu la Casa Albă cu aproximativ 200 de invitaţi.

Joi, el va deveni al doilea lider japonez care i se va adresa Congresului, după predecesorul său, Shinzo Abe, în 2015.

Analiştii politici spun că vizita este şi o şansă pentru Kishida de a creşte ratingul de popularitate internă.

Guvernul de la Tokyo este îngrijorat că într-un eventual al doilea mandat al lui Trump la Casa Albă acesta ar putea căuta un acord cu China care ar putea destabiliza regiunea, ar putea revigora măsurile comerciale protecţioniste sau ar putea cere mai mulţi bani pentru întreţinerea forţelor americane din Japonia.

Tot joi, Biden are programată o întâlnire cu preşedintele filipinez Ferdinand Marcos, înainte ca cei doi să se alăture lui Kishida pentru un summit trilateral care se aşteaptă să se concentreze pe contracararea presiunii chineze asupra Filipinelor în disputata Mare a Chinei de Sud.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici