SUA prezintă scuze Japoniei pentru o escală neanunţată a unui submarin american în Okinawa

Ambasada Statelor Unite la Tokyo a transmis scuze pentru întârzierea cu care a anunţat autorităţile japoneze despre staţionarea unui submarin nuclear american într-unul dintre porturile nipone în cursul zilei de luni, a anunţat Departamentul de Stat american.

37 afișări
Imaginea articolului SUA prezintă scuze Japoniei pentru o escală neanunţată a unui submarin american în Okinawa

SUA prezintă scuze Japoniei pentru o escală neanunţată a unui submarin american în Okinawa (Imagine: www.csg2.navy.mil)

"Submarinul nuclear USS Providence a făcut o scurtă escală în Okinawa în data de 10 noiembrie", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

"Ministerul japonez de Externe şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu întârzierea înregistrată în procedurile standard de notificare, iar ambasada americană la Tokyo şi-a exprimat regretul pentru întârziere", adaugă comunicatul american.

Japonia afirmă că USS Providence şi-a anunţat cu întârziere intenţia de a staţiona, luni dimineaţă, la baza navală White Beach, situată în sudul arhipelagului Okinawa.

"Statele Unite trebuie să avertizeze guvernul nostru cu cel puţin 24 de ore înainte ca vreunul dintre submarinele americane să vină în porturile noastre", se arată într-un comunicat al Ministerului japonez de Externe, care apreciază că incidentul este "regretabil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici