SUA promit publicarea unor noi informaţii despre asasinarea lui Khashoggi

  • SUA va elibera un dosar neclasificat în cazul morţii jurnalistului Jamal Khashoggi
  • Casa Albă nu a oferit un termen exact al emiterii dosarului
  • Asasinatul a avut loc acum 2 ani şi jumătate, în capitala Turciei
453 afișări
Imaginea articolului SUA promit publicarea unor noi informaţii despre asasinarea lui Khashoggi

SUA promite publicarea unor noi informaţii despre asasinarea lui Khashoggi

Cazul morţii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi aduce noi informaţii la suprafaţă. Un raport cu informaţii neclasificate ale dosarului este de aşteptat să fie lansat în curând. Joe Biden îl va declara responsabil pe regele Arabiei Saudite pentru asasinat.

„Desigur, un raport neclasificat va apărea în curând. Nu am o cronologie actualizată pentru dvs. în acest sens”, a anunţat Jen Psaki, secretarul de presa de la Casa Albă.

Ziaristul, cu reşedinţă americană a fost ucis în Istanbul, pe 2 octombrie 2018. Motivele asasinării sunt criticile aduse de acesta regimului. Oficialii turci au declarat că agenţii care l-au ucis pe Khashoggi au acţionat la ordinele unor persoane din cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit.

„Încercarea de a ascunde această ucidere atroce ar fi o insultă pentru conştiinţa umană”, spunea preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici