SUA pune pe lista neagră şapte companii de tehnologie din China

  • SUA au inclus pe lista neagră şapte grupuri chineze pe care le acuză că au construit supercalculatoare pentru armată, relatează BBC.
  • Aceasta este prima decizie a administraţiei Biden care face mai dificilă obţinerea de tehnologie americană de către China.
691 afișări
Imaginea articolului SUA pune pe lista neagră şapte companii de tehnologie din China

Decizia administraţiei Biden

Joi, trei companii şi patru filiale ale Centrului Naţional de Supercomputere din China au fost adăugate pe lista neagră a SUA, companiilor americane fiindu-le interzis să exporte tehnologie către acestea fără aprobarea corespunzătoare.

Departamentul de comerţ din SUA a declarat că grupurile sunt implicate în construirea de supercalculatoare utilizate de „actorii militari” chinezi şi facilitează programele de dezvoltare a armelor de distrugere în masă.

Administraţia Trump a vizat, de asemenea, zeci de companii chineze pe care le suspecta că folosesc tehnologia americană pentru utilizări militare, inclusiv producătorul de telefoane Huawei.

Decizia impune celor şapte grupuri chineze să obţină licenţe de acces la tehnologiile americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici