SUA sancţionează zeci de oficiali din Belarus, în coordonare cu Uniunea Europeană

  • Măsurile punitive vizează în special consilieri apropiaţi ai preşedintelui Alexander Lukaşenko şi oficiali cheie ai ministerelor de Interne şi Justiţie şi Serviciile de Informaţii.
  • Miniştrii de Externe ai UE au convenit luni să ia cele mai dure măsuri punitive de până acum împotriva Belarusului, un pachet de sancţiuni economice care vizează sectoarele de care beneficiază guvernul preşedintelui Alexander Lukaşenko.
617 afișări
Imaginea articolului SUA sancţionează zeci de oficiali din Belarus, în coordonare cu Uniunea Europeană
Statele Unite au impus luni sancţiuni financiare şi restricţii de viză pentru zeci de oficiali şi entităţi din Belarus, pe aceeaşi linie cu Uniunea Europeană, Regatul Unit şi Canada, informează Le Figaro.
 
Aceste măsuri punitive, care vizează în special consilieri apropiaţi ai preşedintelui Alexander Lukaşenko şi oficiali cheie ai ministerelor de Interne şi Justiţie şi Serviciile de Informaţii, reprezintă un răspuns la deturnarea unui avion Ryanair la sfârşitul lunii mai pentru arestare unui ziarist, dar mai exact pentru „represiunea persistentă din Belarus şi încălcările drepturilor omului,” a declarat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken.
 
"Aceste sancţiuni coordonate demonstrează hotărârea transatlantică fermă de a susţine aspiraţiile democratice ale poporului din Belarus", a adăugat el.
 
Trezoreria SUA a îngheţat orice active în America pentru 16 persoane şi cinci entităţi, cărora li se va interzice, de asemenea, accesul la sistemul financiar american. Printre aceştia se numără un purtător de cuvânt al preşedintelui Lukaşenko, Natalia Mikalaeuna Eismant, preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului din Belarus, Natalia Ivanauna Kachanava şi şeful serviciilor de informaţii Ivan Tsertsel.
 
La rândul său, Departamentul de Stat al SUA a interzis accesul a 46 de oficiali din Belarus în Statele Unite, numărul persoanelor din această ţară vizate de restricţiile de viză ajungând la 155.
 
Mai devreme, miniştrii de Externe ai UE au convenit luni să ia cele mai dure măsuri punitive de până acum împotriva Belarusului, un pachet de sancţiuni economice care vizează sectoarele de care beneficiază guvernul preşedintelui Alexander Lukaşenko.
 
Acordul, încheiat la o reuniune din Luxemburg, vine după săptămâni de negocieri dure.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici