SUA sfidează China: S-ar fi aprobat o vânzare de ARMAMENT către Taiwan. Valoarea tranzacţiei este de miliarde de dolari

Departamentul de Stat din Statele Unite a aprobat o posibilă vânzare de armament către Taiwan, care se ridică la valoarea de 2,2 miliarde de dolari, în pofida criticilor din partea Chinei, au transmis luni reprezentanţii Pentagonului, citaţi de Reuters.

1562 afișări
Imaginea articolului SUA sfidează China: S-ar fi aprobat o vânzare de ARMAMENT către Taiwan. Valoarea tranzacţiei este de miliarde de dolari

SUA sfidează China: S-ar fi aprobat o vânzare de ARMAMENT către Taiwan. Valoarea tranzacţiei este de miliarde de dolari

Armamentul cerut de Taiwan constă în 108 tancuri M1A2T Abrams, 250 rachete Stinger şi echipamente auxiliare.

Pentagonul a transmis că vânzarea de armament nu va altera balanţa militară din regiune, în contextul în care China a cerut Statelor Unite să anuleze vânzarea. Ministerul de Externe din China a transmis luna trecută că este îngrijorat de posibilitatea ca Taiwanul să achiziţioneze armament din Statele Unite.

Biroul Prezidenţial al Taiwanului şi-a exprimat „sincera recunoştinţă” faţă de Guvernul Statelor Unite pentru aprobarea achiziţiei.

„Taiwanul îşi va accelera investiţiile în domeniul Apărării şi va continua să îmbunătăţească relaţiile de securitate cu Statele Unite şi alte ţări cu viziuni similare”, a transmis Chang Tun-han, purtător de cuvânt al preşedintelui din Taiwan.

Statele Unite sunt principala sursă de armament pentru Taiwan.

Administraţia de la Beijing a făcut apel luni Statelor Unite să retragă oferta de armament către Taiwan şi a transmis că se opune vehement vânzării.

Taguri:
sua,
taiwan,
armament

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici