SUA şi Coreea de Sud amână exerciţiile militare programate în perioada Olimpiadei de la Pyeongchang

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a anunţat, joi, că exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud programate pentru luna februarie vor fi amânate până după finalizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, din motive logistice, relatează Reuters şi NBC News.

354 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud amână exerciţiile militare programate în perioada Olimpiadei de la Pyeongchang

SUA şi Coreea de Sud amână exerciţiile militare programate în perioada Olimpiadei de la Pyeongchang

SUA şi Coreea de Sud desfăşoară în fiecare primăvară astfel de manevre militare, la care vor participa peste 17.000 de militari americani şi aproximativ 300.000 de militari sud-coreeni.

Oficialii regimului de la Phenian au criticat permanent aceste exerciţii, considerându-le pretext pentru o posibilă invazie. Drept reacţie, Coreea de Nord a efectuat o serie de teste balistice în perioada desfăşurării acestor exerciţii militare.

”Liderii SUA şi Coreei de Sud au convenit ca manevrele militare comune să nu aibă loc în perioada desfăşurării Olimpiadei şi ca forţele armate ale celor două ţări să facă tot posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor de Iarnă”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale din Coreea de Sud.

Seulul a anunţat că această decizie a fost luată de comun acord de preşedinţii celor două state, Donald Trump şi Moon Jae-in.

Preşedintele Coreei de Sud a precizat că amânarea exerciţiilor militare va contribui la succesul Olimpice de la Pyeongchang, dacă Phenianul nu va recurge la noi provocări.

Jim Mattis a afirmat că decizia amânării exerciţiilor militare a fost luată din raţiuni logistice, din moment ce forţele de securitate sud-coreene vor trebui să asigure securitatea în cadrul evenimentului sportiv.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici