SUA şi Coreea de Sud au ajuns la un acord privind împărţirea costurilor de amplasare a trupelor americane pe teritoriul sud-coreean

Statele Unite şi Coreea de Sud au ajuns "în principiu" la un acord privind împărţirea costurilor de amplasare a trupelor americane în ţara asiatică, a informat luni Departamentul de Stat, relatează Reuters.

410 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud au ajuns la un acord privind împărţirea costurilor de amplasare a trupelor americane  pe teritoriul sud-coreean

SUA şi Coreea de Sud au ajuns la un acord privind împărţirea costurilor cu trupele americane

"Statele Unite şi Republica Coreea au ajuns, în principiu, la un acord privind un nou Acord de măsuri speciale", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Ambele părţi se angajează să elaboreze problemele tehnice rămase cât mai repede posibil", adaugă acesta.

CNN a citat un oficial al Departamentului de Stat spunând că, în baza acordului revizuit, Coreea de Sud îşi va creşte contribuţia financiară la aproape un miliard de dolari.

Acordul din 2014 care a expirat anul trecut obliga Seulul să plătească aproximativ 960 de miliarde de woni (848 milioane dolari) pe an pentru păstrarea a aproximativ 28.500 de soldaţi americani în Coreea de Sud. Aliaţii au apărut în imposibilitatea de a ajunge la un consens privind reînnoirea acordului, în ciuda a 10 runde de discuţii din martie.

Agenţia de ştiri sud-coreeană, Yonhap, a citat anterior o sursă diplomatică de la Seul, spunând că Washingtonul a părut să accepte cererea Coreei de Sud de a contribui sub un miliard de dolari în 2019 şi că acordul va dura un an, spre deosebire de acordul anterior care a durat cinci ani.

Yonhap a anunţat că cele două părţi ar trebui să încheie tranzacţia până la sfârşitul acestei săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici