SUA şi Japonia promit susţinere Coreei de Sud

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, şi omologul său japonez, Toshimi Kitazawa, au promis marţi să sprijine Coreea de Sud, care a acuzat Coreea de Nord că a scufundat una dintre navele sale, a anunţat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

16 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia promit susţinere Coreei de Sud

SUA şi Japonia promit susţinere Coreei de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi oficiali "au promis un sprijin comun Republicii Coreea" în cadrul discuţiilor din capitala americană, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Geoff Morrell.

Aceştia intenţionează să se întâlnească şi cu omologul lor sud-coreean în cadrul unei reuniuni prevăzute la Singapore în iunie, a precizat el.

Coreea de Nord este considerată responsabilă de scufundarea corvetei Cheonan la 26 martie, soldată cu moartea a 46 de marinari sud-coreeni, potrivit concluziilor unei anchete internaţionale.

Phenianul a decis marţi să întrerupă relaţiile şi comunicaţiile cu Seulul şi să abroge un acord de neagresiune pentru a protesta faţă de aceste acuzaţii. Coreea de Nord afirmă că acuzarea ei echivalează cu o declaraţie de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici