SUA şi Japonia vor desfăşura exerciţii militare majore în apropiere de Taiwan: 36.000 de militari, 30 de nave şi 370 de aeronave

Japonia şi Statele Unite vor desfăşura un exerciţiu militar comun începând cu 10 noiembrie, a anunţat vineri Ministerul japonez al Apărării, în condiţiile în care ţările din regiune şi nu numai sunt din ce în ce mai îngrijorate de puterea militară şi de asertivitatea tot mai mare a Chinei.

3803 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia vor desfăşura exerciţii militare majore în apropiere de Taiwan: 36.000 de militari, 30 de nave şi 370 de aeronave

Exerciţiul, denumit Keen Sword, are loc o dată la doi ani în jurul Japoniei. Aproximativ 36.000 de militari, 30 de nave şi 370 de aeronave din cadrul forţelor japoneze şi ale armatei americane vor participa la exerciţiul din acest an, care se va desfăşura până la 19 noiembrie.

"Prin demonstrarea voinţei puternice şi a coordonării Japoniei şi a Statelor Unite, ne propunem să contribuim la apărarea Japoniei şi la asigurarea păcii şi siguranţei în regiune", a declarat ministrul japonez al apărării, Yasukazu Hamada, reporterilor, scrie agenţia Reuters.

Pe lângă cei doi aliaţi din Pacific, Canada va trimite două nave, în timp ce Australia şi Marea Britanie vor trimite fiecare câte o navă de război la exerciţiu, a precizat ministerul.

Locaţiile antrenamentelor includ insulele din sud-vestul Japoniei, inclusiv Tokunoshima, care este mai aproape de Taipei decât de Tokyo.

La o reuniune a Partidului Comunist care a început duminică, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut accelerarea planurilor Chinei de a construi o armată de clasă mondială şi a declarat că ţara sa nu va renunţa niciodată la dreptul de a folosi forţa pentru a rezolva problema Taiwanului.

China revendică Taiwanul ca teritoriu propriu, în timp ce guvernul taiwanez se opune cu fermitate revendicărilor de suveranitate ale Chinei şi afirmă că doar cei 23 de milioane de locuitori ai insulei pot decide viitorul Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici