SUA şi Rusia discută săptămâna aceasta despre situaţia din Venezuela

Reprezentantul special al SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, şi adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, se vor întâlni săptămâna aceasta la Roma pentru a discuta despre criza din Venezuela, potrivit agenţiei Reuters.

426 afișări
Imaginea articolului SUA şi Rusia discută săptămâna aceasta despre situaţia din Venezuela

SUA şi Rusia discută săptămâna aceasta despre situaţia din Venezuela

Venezuela, un stat aliat al Kremlinului, se află într-o criză politică, economică şi socială majoră. Statele Unite şi alte state occidentale îl recunosc pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, care în ianuarie s-a folosit de prevederile constituţionale pentru a se autoproclama preşedinte interimar, în timp ce Moscova susţine că Nicolas Maduro este singurul lider legitim al Venezuelei. Diplomaţi americani susţin, insă, că Rusia ar putea, la un moment dat, să nu îi mai acorde sprijin lui Maduro.

Serghei Riabkov a declarat duminică pentru agenţia rusă de presă Interfax că întâlnirea cu Abrams va avea loc marţi, iar cele două părţi vor încerca să găsească modalităţi de a încuraja începerea negocierilor dintre cele două tabere din Venezuela. "Poziţiile Moscovei şi Washingtonului cu privire la acest subiect sunt divergente, dar acesta nu este un motiv pentru a nu negocia", a declarat Ryabkov pentru Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici