SUA şi Rusia, întâlnire pentru normalizarea relaţiilor. / Blinken: Statele Unite vor să coopereze cu Rusia pentru a face lumea „mai sigură”

  • Antony Blinken şi Serghei Lavrov s-au întâlnit la Reykjavik.
  • Evenimentul subliniază necesitatea ţărilor de a lucra împreună.
  • Antony Blinken: o cooperare cu Rusia va face lumea mai sigură.
1131 afișări
Imaginea articolului SUA şi Rusia, întâlnire pentru normalizarea relaţiilor. / Blinken: Statele Unite vor să coopereze cu Rusia pentru a face lumea „mai sigură”

Profimedia

Cele două mari puteri, SUA şi Rusia şi-au dat întâlnire pe teren neutru. Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken şi ministrul de Externe  rus, Serghei Lavrov s-au întâlnit pentru prima dată la Reykjavik.
 
Reuniunea a avut loc în contextul în care legăturile dintre cele două ţări s-au deteriorat brusc în ultimele luni. Blinken a spus la începutul întâlnirii că SUA caută „o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia.”
 
De asemenea, Antony Blinken a precizat că o cooperare cu Rusia va face lumea mai sigură, dar Joe Biden i-a comunicat omologului său rus Vladimir Putin că „dacă Rusia acţionează agresiv împotriva noastră, a partenerilor noştri, a aliaţilor noştri, vom răspunde”.
 
"Suntem pregătiţi să discutăm toate problemele, fără excepţie, înţelegând că discuţiile noastre vor fi oneste, faptice şi cu respect reciproc", a fost răspunsul ministrul rus.
 
Lavrov şi Blinken au discutat şi despre conflictul israeliano-palestinian, programele nucleare ale Coreei de Nord şi Iranului şi situaţia din Afganistan.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici