SUA şi Rusia vor discuta miercuri la Geneva despre un nou acord privind limitarea armelor nucleare

Reprezentanţii Statelor Unite şi cei ai Rusiei urmează să se întâlnească miercuri la Geneva pentru a discuta posibilitatea conceperii unui nou acord care să limiteze armele nucleare, care ar putea include şi China, relatează Reuters.

613 afișări
Imaginea articolului SUA şi Rusia vor discuta miercuri la Geneva despre un nou acord privind limitarea armelor nucleare

SUA şi Rusia vor discuta miercuri la Geneva despre un nou acord privind limitarea armelor nucleare

Secretarul de Stat adjunct, John Sullivan, va conduce delegaţia SUA, care îi va include pe Tim Morrison, un consilier de vârf din cadrul Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe şi reprezentanţi ai Pentagonului, şeful de Stat Major şi cel al Agenţiei Naţionale de Securitate, a anunţat un oficial american.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Ryabkov, va conduce delegaţia Rusiei, au afirmat oficialii americani.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că doreşte un acord de control al armamentului de "următoarea generaţie" cu Rusia şi China pentru a acoperi toate tipurile de arme nucleare. El a abordat acest subiect în mod individual cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu preşedintele chinez Xi Jinping, la cel mai recent summit G20 de la Osaka, de luna trecută.

China nu face parte din acordurile privind limitarea armelor nucleare dintre Statele Unite şi Rusia şi nu este clar cât de dispus este Beijingul sa participe la discuţii, au declarat oficialii care au vorbit cu reporterii cu condiţia anonimatului.

Taguri:
sua,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici