SUA solicită Chinei să închidă şi să evacueze Consulatul din Houston în 72 de ore. Reacţia oficialilor chinezi

  • SUA a ordonat Chinei să închidă Consulatul din Houston.
  • Americanii le-au oferit chinezilor 72 de ore pentru a face asta.
  • China a declarat că va oferi un răspuns ferm „dacă SUA continuă să meargă pe calea greşită”.
9631 afișări
Imaginea articolului SUA solicită Chinei să închidă şi să evacueze Consulatul din Houston în 72 de ore. Reacţia oficialilor chinezi

Sursa FOTO: Profimedia

SUA a ordonat Chinei să închidă consulatul din Houston, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin, relatează Bloomberg.

Chinezii au 72 de ore la dispoziţie să facă asta, a spus editorul Global Times, publicaţie a Partidului Comunist Chinez.

„SUA au cerut Chinei să închidă Consulatul General din Houston în 72 de ore. E o decizie nebunească”, a scris editorul pe Twitter.

China urmează să ofere un răspuns ferm deciziei luate de SUA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat că oficialii chinezi au mai primit, în trecut, ameninţări cu bombă şi chiar ameninţări cu moartea.

„Dacă SUA continuă să meargă pe calea greşită, vom oferi un răspuns ferm”, a declarat Wang.

Cu câteva ore înainte de postarea editorului Global Times, în faţa Consulatului din Houston au fost incediate hârtii şi pubele, astfel încât pompierii au fost nevoiţi să intervină. Incendiul a fost stins, în cele din urmă, fără să existe victime.

Unele surse spun că vineri Consulatul va fi evacuat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici