SUA sunt îngrjorate din cauza forţelor paramilitare de la frontiera între China şi Hong Kong

Statele Unite sunt "profund îngrijorate" din cauza forţelor paramilitarre de la graniţa între China şi Hong Kong, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt al Departamentului de Stat americani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

526 afișări
Imaginea articolului SUA sunt îngrjorate din cauza forţelor paramilitare de la frontiera între China şi Hong Kong

SUA sunt îngrjorate din cauza mişcării paramilitare de la frontiera între China şi Hong Kong

Un alt oficial american a informat că Beijingul a mobilizat un număr mare de membrii ai mişcării paramilitare Poliţia Armată Populară (PAP) "în apropierea Hong Kongului" pentru a răspunde protestelor care au loc pe teritoriu.

Numărul personalului a crescut la "câteva mii", a mai adăugat oficialul american, care a dat declaraţii în condiţii de anonimitate.

Donald Trump a anunţat de asemenea marţi că Administraţia de la Beijing a mobilizat trupe în apropierea frontierei cu Hong Kong.

Protestele din Hong Kong prezintă "indicii privind terorism", a acuzat luni Administraţia de la Beijing, intensificând criticile la adresa manifestaţiilor prodemocraţie.

Taguri:
sua,
china,
hong kong

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici