SUA susţin că un avion de vânătoare din Venezuela a urmărit în mod agresiv o aeronavă americană de recunoaştere | FOTO, VIDEO

Autorităţile militare din SUA susţin că un avion de vânătoare din Venezuela a urmărit în mod agresiv o aeronavă de recunoaştere americană în spaţiul aerian internaţional, informează cotidianul The Guardian.

19216 afișări
Imaginea articolului SUA susţin că un avion de vânătoare din Venezuela a urmărit în mod agresiv o aeronavă americană de recunoaştere | FOTO, VIDEO

SUA susţin că un avion de vânătoare din Venezuela a urmărit în mod agresiv o aeronavă americană de recunoaştere

Incidentul s-a produs vineri, în aceeaşi zi în care Administraţia Donald Trump a anunţat că impune sancţiuni la adresa a patru oficiali de rang înalt din cadrul agenţiei militare de contrainformaţii din Venezuela.

Autorităţile SUA au transmis, printr-un comunicat dat publicităţii duminică, că un "avion de vânătoare de fabricaţie rusă a urmărit cu agresivitate (o aeronavă) EP-3 la o distanţă nesigură în spaţiul aerian internaţional pentru o perioadă prelungită de timp, punând în pericol siguranţa echipajului şi periclitând misiunea (aeronavei) EP-3".

Cele două aparate de zbor nu au intrat în coliziune şi nici nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Autorităţile militare din SUA nu au oferit detalii despre misiunea avionului EP-3 şi nici nu au precizat unde s-a produs incidentul.

"Regimul Maduro continuă să submineze legile internaţionale recunoscute şi dă dovadă de dispreţ faţă de acordurile internaţionale care permit Statelor Unite şi altor ţări să efectueze în siguranţă zboruri în spaţiul aerian internaţional", se mai afirmă în comunicatul autorităţilor militare de la Washington.

SUA au criticat şi Moscova, afirmând că incidentul "demonstrează sprijinul militar iresponsabil al Rusiei pentru regimul ilegitim al lui Maduro".

Pe de altă parte, Guvernul de la Caracas a transmis că forţele aeriene din Venezuela au respins "incursiunea unui avion american de recunoaştere şi spionaj" în zona aeroportului Maiquetia de lângă Caracas.

Două avioane de vânătoare venezuelane au interceptat aeronava americană şi au escortat-o în afara spaţiului aerian al Venezuelei, a transmis Caracasul, susţinând că prezenţa neanunţată a aeronavei americane punea în pericol siguranţa altor avioane în zonă.

Nicolas Maduro a fost contestat de Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denunţând fraude electorale. SUA l-au recunoscut pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, drept preşedinte interimar.

Taguri:
venezuela,
sua,
aerian

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici