SUA: Toate armele de distrugere în masă din Coreea de Nord încalcă rezoluţiile ONU

Cel de-al doilea program de arme de distrugere în masă din Coreea de Nord încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, când a fost întrebat despre lansarea recentă de rachete de către Phenian, relatează Reuters.

990 afișări
Imaginea articolului SUA: Toate armele de distrugere în masă din Coreea de Nord încalcă rezoluţiile ONU

SUA: Toate armele de distrugere în masă din Coreea de Nord încalcă rezoluţiile ONU

"Cred că întregul program nord-coreean privind armele de distrugere în masă, este în conflict cu rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU. Dar pe ceea ce se concentrează SUA aici ... încearcă să negocieze un sfârşit paşnic al programului nord-coreean privind armele de distrugere în masă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Ortagus a fost invitată să clarifice poziţia Departamentului de Stat, după ce preşedintele Donald Trump a părut să se contrazică cu consilierul său pentru securitate naţională, John Bolton, cu privire la faptul dacă lansările de rachete din Coreea de Norddiîn această lună a încălcat rezoluţiile ONU.

Bolton a declarat sâmbătă că "nu există nici o îndoială" că lansările au încălcat rezoluţiile ONU, deoarece au inclus rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Ortagus a afirmat că Departamentul de Stat nu a reuşit încă să evalueze dacă au fost lansate rachete balistice. Cu toate acestea, Pentagonul a declarat pe 9 mai că lansările din Coreea de Nord au constat în acea zi în mai multe rachete balistice care au zburat la o distanţă de peste 300 de kilometri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici