SUA trimit 1.400 de militari în Liberia, în cadrul eforturilor de controlare a epidemiei de Ebola

Armata americană va trimite aproximativ 1.400 de militari în Liberia în următoarele săptămâni în cadrul eforturilor Washingtonului de a ajuta la ţinerea sub control a epidemiei de Ebola în Africa de Vest, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

152 afișări
Imaginea articolului SUA trimit 1.400 de militari în Liberia, în cadrul eforturilor de controlare a epidemiei de Ebola

SUA trimit 1.400 de militari în Liberia, în cadrul eforturilor de controlare a epidemiei de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul intervine în contextul în care primul caz al unui pacient infectat cu acest virus a fost diagnosticat pe teritoriul american, la revenirea dintr-o călătorie în Liberia.

Aproximativ 700 de soldaţi din cadrul diviziei 101 aeropurtate a armatei americane şi 700 de ingineri militari urmează să fie dislocaţi la Monrovia, capitala Liberiei, spre sfârşitul lunii octombrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Soldaţii se vor alătura celor aproximativ 200 de militari americani aflaţi deja la faţa locului, care fac parte dintr-un efectiv total de 3.000 persoane, pe care Washingtonul a prevăzut să le trimită pentru a ajuta la pregătirea personalului sanitar din teren şi a da în folosinţă spitale şi infrastructura corespunzătoare, pe fondul epidemiei de Ebola din Africa de Vest.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat în cursul lunii septembrie trimiterea a aproximativ 3.000 de soldaţi în Liberia pentru a oferi sprijin logistic personalului sanitar care luptă în fiecare zi împotriva epidemiei de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului, în 1976. Epidemia de febră hemoragică Ebola s-a soldat cu peste 3.000 de morţi dintre cele 6.500 de persoane infectate care se află în evidenţă medicală, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a precizat că armata SUA se află în Liberia pentru a sprijini alte agenţii civile americane care luptă împotriva Ebola. De asemenea, Pentagonul a dat asigurări că soldaţii nu vor avea contact direct cu pacienţii infectaţi cu virusul febrei hemoragice.

Autorităţile sanitare federale şi-au exprimat marţi convingerea că pot împiedica extinderea virusului Ebola pe teritoriul Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici