SUA: Un complot terorist viza otrăvirea mâncării servite în hoteluri şi restaurante

Autorităţile americane au descoperit un complot terorist care urmărea comiterea de atacuri simultane în hoteluri şi restaurante din Statele Unite, prin introducerea în mâncarea servită a unor substanţe otrăvitoare, relatează CBS în pagina electronică.

33 afișări
Imaginea articolului SUA: Un complot terorist viza otrăvirea mâncării servite în hoteluri şi restaurante

SUA: Un complot terorist viza otrăvirea mâncării servite în hoteluri şi restaurante (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

În cadrul acestui complot, s-ar fi urmărit folosirea a două substanţe otrăvitoare - ricina şi cianida - care urmau să fie introduse în mâncare.

Suspecţii ar avea legături cu aceeaşi grupare care a încercat să arunce în aer avioane-cargo deasupra coastei de est a Statelor Unite în luna octombrie, Al-Qaida din Peninsula Arabică. Potrivit unui mesaj de propagandă al organizaţiei, este importantă "atacarea inamicului prin operaţiuni de mai mică anvergură, dar mai frecvente", pentru a "împovăra şi mai mult o economie deja aflată în declin".

Manuale şi înregistrări video postate pe site-uri jihadiste arată cât de uşoară este crearea ambelor substanţe, o cantitate extrem de mică din acestea fiind letală pentru om.

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă, Sean Smith, a declarat: "Agenţiile de contraterorism şi securitate internă au depus în ultimii ani eforturi ample pentru a contracara toate tipurile de atacuri teroriste, inclusiv cele neconvenţionale care folosesc materiale chimice, biologice, radiologice şi nucleare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici