SUA vor prezenta un plan de securitate aplicat în Cisiordania la crearea unui stat palestinian - surse

Statele Unite vor prezenta joi, în cursul vizitei în Israel a secretarului de Stat american John Kerry, un plan privind dispozitivul de securitate în Cisiordania după eventuala creare a unui stat palestinian, afirmă surse citate de ziarul israelian Haaretz.

189 afișări
Imaginea articolului SUA vor prezenta un plan de securitate aplicat în Cisiordania la crearea unui stat palestinian - surse

SUA vor prezenta un plan de securitate aplicat în Cisiordania la crearea unui stat palestinian - surse

Planul urmează să fie prezentat de generalul american în retragere John Allen, care este autorul dispozitivului de securitate, cu ocazia întrevederii pe care John Kerry o va avea joi la Ierusalim cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Netanyahu va încerca să concentreze discuţiile cu Kerry pe criza nucleară iraniană, în contextul acordului preliminar între Iran şi marile puteri, acord contestat de Israel.

John Kerry, aşteptat la Ierusalim miercuri seară după vizita în R.Moldova, va încerca să aducă în discuţii negocierile sensibile dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană.

În cursul zilei de joi, secretarul de Stat american se va deplasa şi la Ramallah, unde se va întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Kerry va insista ca negocierile dintre Israel şi palestinieni să fie tratate cu mai multă seriozitate de către cele două părţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici