Sudanul solicită ONU să condamne Israelul pentru atacul asupra unei uzine militare sudaneze

Sudanul a solicitat miercuri Consiliului de Securitate să condamne Israelul pentru un raid împotriva unei uzine militare din apropiere de Khartoum.

333 afișări
Imaginea articolului Sudanul solicită ONU să condamne Israelul pentru atacul asupra unei uzine militare sudaneze

Sudanul solicită ONU să condamne Israelul pentru atacul asupra unei uzine militare sudaneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorul sudanez Daffa-Alla Elhag Ali Osman a acuzat de asemenea statul evreu de implicare în conflictul din Darfur (vestul Sudanului).

Guvernul sudanez a acuzat miercuri Israelul că a bombardat o uzină militară la Khartoum, provocând doi morţi, la 18 luni după ce a mai acuzat statul evreu în cazul unui raid la Port-Sudan. O serie de explozii urmate de un incendiu s-au produs în noaptea de marţi spre miercuri la uzina militară Yarmuk din sudul capitalei sudaneze.

Israelul nu a reacţionat la aceste acuzaţii.

"Patru aparate israeliene au pătruns în spaţiul nostru aerian şi au realizat acest atac teribil", a afirmat ambasadorul în cadrul unei dezbateri a Consiliului de Securitate asupra conflictului din Darfur.

"Solicităm Consiliului de Securitate să condamne acest atac care constituie o încălcare flagrantă a conceptului de pace şi securitate", a declarat acesta, afirmând că Israelul "ameninţă pacea şi securitatea în toată regiunea".

Acesta a mai acuzat Israelul că armează rebelii din Darfur în lupta împotriva Khartoum şi că susţine transportul liderilor rebeli. "Vă solicităm să puneţi capăt acestei implicări externe în conflictul din Darfur", a declarat ambasadorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici