Sudul Italiei, afectat de furtuni puternice. Un cuplu de vârstnici este dat dispărut

  • Vremea rea face ravagii în sudul Italiei.
  • Este alertă meteo Cod roşu de furtună şi ploi în Calabria şi Sicilia, unde un râu a ieşit ieri din matcă, în provincia Trapani.
  • Mai multe persoane au fost salvate la limită, în timp ce un cuplu este încă dat dispărut.
459 afișări
Imaginea articolului Sudul Italiei, afectat de furtuni puternice. Un cuplu de vârstnici este dat dispărut

Apele s-au învolburat, după ploile din ultima perioadă

Mai multe persoane, inclusiv turişti străini, au fost salvate, în timp ce un cuplu de vârstnici este încă dat dispărut în zona Catania.

Duminică seara târziu, în timpul unei furtuni puternice, pompierii din Trapani au salvat patru bărbaţi care rămăseseră izolaţi de o viitură, în zona oraşului Castellammare del Golfo (Trapani). După două ore, cei patru - doi bărbaţi de naţionalitate germană, un ecuadorian şi un italian - au fost salvaţi cu câteva minute înainte de a fi luaţi de furia apei. Cei patru erau în hipotermie şi au fost încredinţaţi medicilor.

Ploile abundente au provocat inundaţii şi numeroase pagube în Trapani, iar primarul a ordonat ca şcolile să rămână închise luni, precum şi parcurile şi cimitirele.

Vremea rea care face ravagii în special în estul Siciliei, dar şi în alte zone ale insulei, provoacă perturbări în traficul aerian.

Zeci de zboruri au fost anulate sau deviate, în special în Catania şi în Palermo, în timp ce multe alte zboruri au înregistrat întârzieri considerabile. Începând de duminică de la ora 16.55 au apărut probleme majore pe aeroportul Catania Fontanarossa.

Calvarul a început după devierea primului zbor care urma să aterizeze dinspre Milano Malpensa. Problemele din estul Siciliei au dus apoi la dificultăţi şi pe aeroportul din Palermo, cu şase zboruri anulate şi întârzieri de până la 2 ore pentru alte zboruri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
furtună,
ploi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici