Suedia va livra Ucrainei cel mai mare pachet de ajutor militar de până acum

Suedia va livra Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 3 miliarde de coroane (287 de milioane de dolari), cel mai mare pachet de ajutor militar de până acum, care include un sistem de apărare aeriană, a declarat premierul Ulf Kristersson, conform Reuters.

1229 afișări
Imaginea articolului Suedia va livra Ucrainei cel mai mare pachet de ajutor militar de până acum

Contribuţia anterioară la armament din partea Suediei, care a solicitat să adere la NATO împreună cu Finlanda, a variat de la echipamente simple, precum căşti şi veste antiglonţ, până la grenade de aruncător şi rachete.

"Este un pachet de sprijin militar mai mare decât toate cele opt pachete anterioare la un loc", a declarat Kristersson într-o conferinţă de presă. "Este cel mai mare pe care l-am făcut şi urmăm exact lista de priorităţi a ucrainenilor cu privire la ceea ce ei înşişi consideră că au nevoie în acest moment".

Ministrul apărării, Pal Jonson, a declarat că noul pachet de echipamente militare include un sistem de apărare aeriană şi muniţie.

Fostul guvern social-democrat suedez, care a pierdut în faţa coaliţiei de dreapta a lui Kristersson în alegerile din septembrie, acceptase mai multe tranşe de ajutor pentru Ucraina, atât militar, cât şi umanitar, în valoare de mai bine de 1 miliard de coroane.

Sistemul de artilerie Archer se află de ceva timp pe lista de dorinţe a Ucrainei, dar nu a fost inclus în noul pachet de ajutor, deşi Jonson nu l-a exclus pentru viitor şi a spus că va fi acordat mai mult sprijin.

De asemenea, Kristersson a declarat că guvernul urmăreşte îndeaproape evoluţiile privind explozia de marţi din Polonia, în apropierea graniţei cu Ucraina, şi că sunt necesare mai multe informaţii pentru a avea o imagine mai clară a ceea ce s-a întâmplat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici