Suedia vrea etichetarea Wagner ca grupare teroristă

  • Joi, Volodymyr Zelensky a asigurat joi că armata sa mai are nevoie de timp pentru a pregăti o contraofensivă majoră.
  • Suedia, care deţine preşedinţia rotativă a UE, a declarat că este pregătită să eticheteze Wagner pe lista organizaţiilor teroriste a Uniunii Europene.
89 afișări
Imaginea articolului Suedia vrea etichetarea Wagner ca grupare teroristă

Suedia, care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, a declarat joi că este pregătită să includă grupul paramilitar rus Wagner, acuzat de crime de război şi genocid în Ucraina şi Africa, pe lista organizaţiilor teroriste a Uniunii Europene (UE).

„Suedia este pregătită să lucreze pentru a crea un consens în cadrul UE pentru includerea lui Wagner pe lista UE a organizaţiilor teroriste de îndată ce sunt îndeplinite condiţiile legale”, a declarat Tobias Billström pentru ziarul suedez Dagens Nyheter, citat de TF1 Info.

Ambasadorul SUA la Pretoria a acuzat joi Africa de Sud că oferă sprijin militar Rusiei în ciuda neutralităţii declarate a acesteia în conflictul cu Ucraina, ofensând guvernul sud-african care promite o anchetă şi regretă publicitatea acestor observaţii.

Washingtonul a salutat anunţul acestei investigaţii.

„Acesta ar fi un pas binevenit ”, a spus  purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, în timpul unei conferinţe de presă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici